Ce iti ofera in plus un serviciu de curatare si spalare covoare?

Curatarea covorului este mult mai complexa decat ti-ai imaginat. Majoritatea aleg sa aspire covorul cel mult o data pe saptamana insa nu este indeajuns daca ne raportam la cat de important este sa mentii curata aceasta suprafata. Obisnuiesti sa dai startul operatiunii de curatare si spalare covoare in profunzime doar atunci cand se apropie sarbatorile? Chiar si in astfel de imprejurari ar trebui sa iti faci o obisnuinta in a lasa covorul pe mana unor profesionisti.

Cat de des trebuie sa speli covorul?

Depinde. Specialistii in curatenie recomanda spalarea in profunzime a covorului cel putin de 2 ori pe an. Frecventa acestei operatiuni este dictata de anumiti factori, cum ar fi:

– numarul de persoane care locuiesc in caminul respectiv;

– prezenta sau nu a animalelor de companie;

– membrii ai familiei care sunt alergici.

Cu cat numarul de persoane este mai mare, cu atat traficul va fi unul mai intens si prin urmare covorul va necesita o curatare in profunzime chiar si o data la 3 luni.

De ce este importanta curatarea covorului?

Prin curatare ne referim asadar nu doar la simpla aspirare, ci la spalarea cu detergenti sau alte produse speciale care patrund pana la baza tesaturii si curata in profunzime.

Curatarea covorului in mod regulat contribuie la indepartarea in totalitate a murdariei, prafului si parului de animale care pot cauza reactii alergice, la eliminarea microbilor si a bacteriilor, improspatarea mirosului si implicit imbunatatirea calitatii aerului. Asadar, prin curatarea covorului te asiguri ca tu si cei dragi locuiti intr-un camin igienizat, care nu prezinta o amenintare pentru sanatate.

Curatare si spalare covoare in 4 etape

Poate este mai la indemana insa curatarea manuala a covorului implica mai mult timp, si cu siguranta mai mult efort in comparatie cu spalarea profesionala a acestuia.

Unul din principalele avantaje ale serviciilor de curatare si spalare covoare il reprezinta utilizarea echipamentelor special concepute pentru aceasta activitate. Un astfel de echipament este trenul de spalare cu un ciclu in 4 etape:

  1. Samponare. Presupune udarea si acoperirea covorului cu solutii de curatare speciale in timp ce acesta este rulat usor pentru ca detergentii sa ajunga pe intreaga suprafata;
  2. Periere mecanica. Periile din dotare executa un anumit numar de rotatii pe minut, rotatii care curata eficient si in profunzime covorul. Viteza rotatiilor poate fi ajustata in functie de tipul tesaturii astfel incat suprafata sa nu fie deteriorata in timpul perierii;
  3. Clatire. Clatirea cu apa indeparteaza pana si ultimele particule de detergent pentru ca acestea sa nu ramana in tesaturi;
  4. Uscare si rulare. Covorul este pregatit pentru a fi returnat beneficiarului.

Asadar, atunci cand apelezi la profesionisti pentru curatarea covorului te bucuri de rezultate superioare celor pe care le-ai obtine in mod normal in urma spalarii manuale. De ce sa te chinui cand ai la indemana solutia? Clinica de Covoare iti vine in ajutor cu servicii profesionale de curatare si spalare covoare la un raport optim calitate-pret!

Un serviciu complet disponibil in Brasov si zonele din imprejurimi ce cuprinde inclusiv festonarea covorului la cerere si livrarea acestuia la usa clientului. Cere o oferta personalizata si relaxeaza-te; covorul tau este pe maini bune!